2012-10-01 07:48:07• hírek • Németh Ágnes

Ha a Mérleg jegyében születtél.....

Egyik legfőbb tulajdonságod a tökéletes lelki egyensúlyra és a harmóniára való törekvés. Nagy ívben kerülsz mindent, ami a legkisebb zavart idézhetné elő lelkivilágodban. Sohasem vegyülsz mások veszekedésébe - sokkal inkább elviselsz kisebb igazságtalanságokat is, semhogy még a kétségbevonhatatlan igazadért is erővel vagy erőszakosan kényszerülj fellépni, vagy jogaidat kiharcolni.

Nincs tehetséged a támadáshoz, a harchoz, a küzdelemhez - te a béke embere vagy. A Mérleg jegyére jellemző a harmónia, a béke, a szeretet, a remény, a szépség, a kényelem, az egyensúly - ezért vagy alkalmas az emberi együttműködés minden fajtájára. Lehetsz társ, munkatárs, vezető, közvetítő. Fontos neked a szépség, és a külsőségek. Szép lakás, diszesen megterített asztal, ízléses környezet, előkelő vendéglő, jól öltözött férfiak és nők társasága. A lármás, hangos szórakozásokat nem szereted.

A Mérleg jegye előtt a Szűz jegye állt, a precizíás, a kínos rend, és a szőrszálhasogatás jegye. Miután ez a Mérleg jegyű embernek gondot okoz, ezeket a dolgokat inkább másra hagyod, inkább többet keresel, de szívesen veszed, ha a bejárónő rendet tesz a lakásban. Ha ezt nem engedheted meg magadnak, akkor keresed az arany középutat, a mindenki számára látható dolgok csillognak, ragyognak, de azt senki sem láthatja, hogy a vasalnivaló mióta gyűlik a ruháskosárban. Amit holnap is megtehetsz, nyugodtan halaszd holnapra - mondanád, és emiatt van, hogy csúszol a határidőkkel. Nem szereted a nagyon szoros fegyelmet, és főként nem szereted az úgynevezett határokat, vagy határidőket...

Van amikor nem válaszolsz egyenesen, van amikor lenyelsz olyan szavakat, amelyekről biztosan tudod, hogy másokat megbántanának, vagy kellemetlenséget okoznának. Vársz egy jobb időre, amikor már a válasz magától is megérkezik, nem neked kell kínos helyzetbe kerülnod. Az igazsággal is így vagy. Ha az másoknak kellemetlen lenne, vagy sértené őket, akkor inkább egy pihe-puha felhőre ülteted a szavaidat, vattába csomagolod őket. Viszont ha az igazsággal örömet szerezhetesz valakinek, akkor bátran beszélsz róla.

Azt gondolod, hogy mindenki ismer téged, és tudja rólad, hogy csak tapintatból hallgatsz el dolgokat, ebben tévedsz, mások nem ismernek ennyire. Sokszor kell a sorok között is olvasnunk, ha szeretnénk tőled a tényeket is megtudni. Mint ahogy a Kos jegyében született emberek nagyon türelmetlenek, te, mint Mérleg szülött, aki szemben állsz a Kos jegyével, nagyon is megállod a helyedet mindenféle reklamációs területen. Hiszen te vagy a türelem mintaképe! Bizonyára tapasztaltad már, hogy egy szerencsés tárgyalás vagy megegyezés, százszor jobb, mint három megnyert per a bíróságon. Vénusz Istennőt úgy ismerjük, mint a szépségideált. A Mérleg jegyében is uralkodik a Vénusz, mint ahogy uralkodik a Bika jegyében is, de másképpen. Neked is van szépérzéked.

Nagyon szereted a szép környezetet, és nagyon szereted, ha az emberek elismerően néznek rád. Mindig jó rád nézni, főleg, ha mosolyogsz. Emellet is sokat teszel a szépségedért, a kozmetikusok, fodrászok, pedikűrösök, manikűrösök szalonjaiban sűrűn megfordulsz. Szereted az ékszereket is, ugyanúgy mint Bika jegyében született társaid. A Mérleg jegye úgynevezett levegős jegy, így nem hordasz sok ékszert. Szereted a lehelet finom dolgokat, mindig keveset, és mindig az alkalomhoz illőt. Szintén szereted a zenét, ugyanúgy, mint a Bika jegyében születettek. Ám amíg ők zenélnek, te inkább táncolsz, mozgásod az összes jegy közül neked a legharmonikusabb. A Vénusz - mint a Mérleg jegyében uralkodó bolygó - jó színészeket ad és jó utánzókat. Nem csoda, hogy Mérleg jegyében született társaid közül is sok híres művész került ki.

A sportokat is szereted, de csak módjával, a nagy testi erőt igénylő sportokat - mint az ökölvívás, bírkózás, labdarúgás, stb - nem nagyon szereted. Inkább a versenytáncot, a szinkron úszást, a talajtornát stb. kedveled. Nagyon jó a kézügyességed. Szívesen csacsogsz másokkal, sokszor az érzelmeid után mégy, de mégis képes vagy érzelmeidet ellenőrzés alatt tartani. Mérleg jegye a Kardinális minőséghez tartozik. Hatalmas lendülettel kezdesz neki mindennek, de kitartásod nem mindig elég ahhoz, hogy be is fejezd amit elkezdtél, sokszor megunod, félreteszed, és el is felejted már, mit is kellett volna elvégezned.

Hamar új témát keresel. Ahogyan Vénusz Istennő is szabadon sétál a tengerparton, neked is ugyanolyan szükséged van a személyes szabadságodra, és az önállóságodra. Nem ajánlanám senkinek, hogy bezárjon, vagy megpróbáljon le- vagy megkötni téged, mert akkor megismerheti vénuszi arcod másik oldalát is. A Mérleg jegyét a levegő elemhez soroljuk, így a hangulatod annyira tud változni, mint a szél, hol nagyon jó kedved van, hogy nagyon magadba tudsz roskadni.

Bár a külvilág úgy gondolja rólad, hogy minden érdekel, valójában az igazi érdeklődési köröd a családodra irányul, az a központ, onnan indulsz ki, és oda érsz vissza. Miután a Mérleg jegyéhez képest az alapok - vagyis a Bak jegye és a Szaturnusz - a család területére esik, ez a kezdet nálad, és a vég. Csak a családod tagjai ismerhetnek téged igazán, csakis ők tudhatják azt is rólad, hogy amilyen gyorsan megharagszol, olyan gyorsan képes vagy megbocsátani is. Minden Mérleg jegyű ember okos - mint a kígyó - de nem minden Mérleg jegyű ember használja eszét csupán a jóra.

Nálad is így van ez, csak is te döntheted el, mire használod az eszedet! Sajnos vannak Mérleg jegyű embertársaid, akik okos fejüket bűnözésre, csalásra, sőt akár méregkeverésre is adják! Te is tudod, hogy a legjobb csalóknak van a legjobb modoruk, a legszebb mosolyuk! Igazságérzeted fejlett, mindig neked kell a békebíró szerepét játszani, akár a családban, akár máshol. Diplomáciai készséged veledszületett tulajdonságod. A szerelemben is szereted a különlegeset, a luxust, amelyek esztétikai élvezetet is jelentenek.

Fontos a környezet, a hangulatvilágítás, színház, kis alkohol, stb. Az erőszakos embereket messze elkerülöd, ugyanúgy azokat az embereket is, akik nem megfelelően adják elő nemtetszésüket. Szuper házastárs hírében állsz, mindaddig, amíg a párod gondoskodni tud a szórakoztatásodról, az unalmat a házasságban sem tudod elviselni. Ha véletlenül válásra kerülne a sor, az sem visel meg annyira, mint más jegyek szülötteit. Úgy tudsz elválni is, ahogyan összeházasodtál, igyekszel a pároddal a válás után is jó barátságba maradni. Válás után picit bosszankodsz, de hamar vigasztalódsz.

A Mérleg jegye a VII. az Állatövön, ez pedig a párkapcsolatok területét öleli magában. A legjobban akkor szenvedsz, ha egyedül kell élned, bár kiválóan tudsz egyedül is élni, csak nem szeretsz. Fontos, hogy valakit meghódíthass, s ha a párod neked nem megfelelő, akkor bizony másik virágot keresel magadnak. A hűtlenség számodra majdnem érthetetlen fogalom, nem érted, hogy miért kellene együtt maradnod olyan emberrel, akivel nem érzed jól magad? Egészségileg az alábbiakra kellene nagyon ügyelned. Elsősorban a mozgás elengedhetetlen része kell hogy legyen az életednek, ezen belül a járás. Napi 2000 lépést meg kellene tenned ahhoz, hogy a gerinced, és a csípőtájék részei, mint a derekad, a csípőcsontjaid, a vesemedencéd a lehető legmegfelelőbben működjenek. Ügyelned kell a vizeletkiválasztó rendszered egészségére is, ugyanúgy, mint a veséid működésére. Nagyon fontos, hogy ne fázz fel. Ha a gyengébbik nem táborához tartozol, akkor nagyon kell vigyáznod a petefészkeidre, és az anyaméhedre is.

Tipikus betegséghajlamok, amivel számolnod kell a reumatikus betegségek, valamint a bőr problémák. Kora fiatalságodban ügyelned kell az elhízás veszélyeire. A Mérleg jegyében minden gömbölyded, minden úgynevezett vénuszi, későbbiek folyamán ezek a párnácskák csak növekedni tudnak, és elhízhatsz. Ha naponta 2000 lépést sétálsz, rendszeresen, ez nem fordulhat elő.

Németh Ágnes

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: